Start antakse võrreldes tavapäraste maastikurattamaratonidega vara, juba 10.30 hommikul. See eeldab, et kohale peaks tulema eelmisel päeval või tuleb alustada autosõitu varahommikul. Varane start annab võimaluse finišit kaua lahti hoida ja teeb sõidu veelgi erilisemaks. Samuti võimaldab see nautlejatel toidupunktides rahulikult puhata, muljetada läbitud sõitu, aegu võrrelda ja muidugi toitu-jooke maitsta. Toidupunktis on täiesti OK murule pikali visata ja 10-15 minuti hinge tõmmata, sotsialiseeruda ning sealt kasvõi uute sõpradega teekonda jätkata.
Võistluspaigas on olemas laagriplats telklinnaku tarbeks, et tulla kohale juba laupäeval, 10. augustil. Telkijatelt sellekohast lisatasu ei küsita. Soovi korral saab ööbida ka Jõulumäe spordikompleksi hotellis. BRONEERI MUGAVUSTEGA MAJUTUS JÕULUMÄEL SIIT! Telkimiskohtadele lisaks on majutuskohti suvel kuni 200-le külalisele. Ööbimise hinnad on soodsad (12-20 eurot inimese kohta). Kõigile osalejatele on hinna sees mitmekülgne hommikusöök Jõulumäe kokkade poolt. Kindlasti on ka hommikusöögi menüü mõnevõrra tavapärasest erinev (lisaks pudrule ka vorstikesed, munapuder, röstsai, soojad oad tomatikastmes).
Laupäeval, 10. augustil kell 16.00 avatakse Gravel Grinderi osalejatele telkla. Seejärel on kõigil osalejatel ja nende kaaslastel võimalik kasutada Jõulumäe Tervisespordikeskuse terviserajatisi ja sportimisvõimalusi. Avatud on grilliplats ning võimalik on ette tellida ka õhtusöök Jõulumäe kokkadelt. Kell 17.30 annab võistluskeskuses rattahoolduse nõu Veloteek rattakaupluse mehaanik ning õhtu lõpetab kell 20 algav rattateemalise dokumentaalfilmi ühisvaatamine. Pühapäevase võistluse ajal on võistlejate pereliikmetel võimalik läbida spetsiaalne orienteerumisrada või kasutada veel Jõulumäe spordirajatisi.
Korraldaja pöörab erilise tähelepanu toitlustusele nii enne ja peale võistlust kui ka selle ajal toitlustuspunktis. Toit peab olema emotsioone pakkuv ja ka tõsistele sportlastele vastuvõetav. Peale võistlust toimub laagrialal ühine pasta ja grillipidu. Korraldaja kaasab pasta ja grillimise juurde Food Studio spetsialistid. Pasta peab olema ühe tõelise pasta-party vääriline. Hommikukohvi serveerib kohale kutsutud barista. Toidupunktides pakume näiteks soolaküpsiseid, koduseid pannkooke ja isegi marineeritud kurki. Kosutavad joogid on samuti kättesaadavad (vesi, spordijook, (alkovaba) õlu). Vahetult peale finišit ootab osalejat kiire snäkk. Kindlasti ei jagata finišis suurest pajast „sõdurisuppi“ nagu siiani on spordivõistlustel kombeks olnud. Igale osalejale on finišis olemas karastujook või pudel (alkovaba) õlut.
Kommentaator hoiab laval kogu aeg võistluse käigul silma peal. Võimaluse korral pakume live kaamerapilti kiiruskatsetelt ja kuulame toidupunktides osalejate hetkemuljeid. Viimaseks paariks tunniks enne finiši sulgemist tuleb lavale meeleolu hoidma DJ, kes vaheldumisi kommentaatoriga juba finišeerunute tuju üleval hoiab. 16.15 toimub parimate autasustamine.
Comments are closed.